fbpx

LJubiše Miodragovića 11 N , 11160 Beograd

Centralno grejanje

Centralno grejanje je jedan od najčešćih birani sistem grejanja prostorija u domovima, poslovnim i javnim prostorima. Ovaj sistem grejanja omogućava da se grejanje svih prostorija u objektu reguliše sa jedne tačke i da se postigne ujednačena temperatura u svim delovima objekta. Toplotna energija u sistemu centralnog grejanja može doći od raznih energenata - lož-ulja, zemnog gasa, struje, drva, biomase… U zavisnosti od vrste goriva koja se koristi, postoji i razlika u efikasnosti i ceni grejanja.

Centralno grejanje se sastoji od kotla u kom se stvara energija, cevovoda koji je razvodni sistem i preko kog se isporučuje toplota do grejnih tela- radijatora gde se toplota oslobađa i prostorije se zagrevaju. Nakon što se voda ohladi, vraća se nazad u kotao gde se ponovo zagreva i proces se ponavlja.

Centralno grejanje koristi termostate koji omogućavaju precizno podešavanje temperature u prostoriji, interval grejanja i na taj način smanjuju potrošnju energije. Takođe, moderni sistemi centralnog grejanja daju mogućnost daljinskog upravljanja, što značajno povećava efikasnost grejanja. Kada niste kod kuće, ne trošite energente i ništa ne plaćate. Centralno grejanje je i ekonomičnije od grejanja pojedinačnim izvorima toplote.

Kada se radi o izboru sistema grejanja za vaš dom ili poslovni prostor, centralno grejanje predstavlja jednu od najboljih opcija, zbog svoje efikasnosti i praktičnosti. Međutim, pre nego što odlučite o vrsti sistema grejanja, važno je da uzmete u obzir različite faktore kao što su veličina prostora, klimatski uslovi, ekonomičnost i efikasnost.

Pravilno izabrano i instalirano centralno grejanje predstavlja ključnu stavku za udobnost i efikasnost grejanja u vašem domu ili poslovnom prostoru.


Molimo da pre kupovine proizvoda proverite validnost cena. Postoji mogućnost odstupanja navedene od stvarne cene.

SVE CENE SU SA PDV-om